Cel în suferinţă trebuie ajutat fără discriminare, spune Arhiepiscopul Ioachim

Arhiepiscopul Ioachim al Romanului şi Bacăului a îndemnat duminică să ne ajutăm aproapele fără discriminare. Nu trebuie să ne uităm la statutul social, ci trebuie să vedem pe Hristos în fiecare dintre semenii noştri care suferă.

„Dincolo de convingerile religioase, de statutul social sau naționalitate, cel aflat în suferință trebuie ajutat, pentru că în suspinul necazului său se află prezent Mântuitorul în permanentă stare de jertfă, așteptând implicarea noastră”, a spus Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului în omilia rostită duminică, 14 iulie, la Catedrala din Roman.

„În orice rană și necaz se află Hristos, iar prezența noastră la căpătâiul celui bolnav este o poruncă evanghelică de împlinirea căreia depinde propria mântuire”.

Cuvintele au fost rostite în contextul evangheliei din Duminica a IV-a după Rusalii în care este prezentat un episod biblic inedit. Un centurion roman păgân vine la Hristos şi îi cere să-i vindece subalternul afectat de boală.

Hristos Domnul îi îndeplineşte rugămintea „arătând că Evanghelia Sa are valoare universală, iar mântuirea este darul lui Dumnezeu oferit întregii umanități”.

Răspunsurile la strană au fost date de corala „Paraschevi” a Catedralei arhiepiscopale din Roman.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente