Campania de Crăciun a parohului din Dăeni: Daruri și alimente pentru 1.000 de copii și vârstnici

Peste o mie de persoane din 14 sate au primit daruri de Crăciun prin două campanii coordonate de Părintele Alexandru Balaban, parohul din Dăeni, județul Tulcea. Ajutoarele lui Moș Crăciun au ajuns în județele Brăila, Buzău, Constanța și Tulcea.

Peste 630 de copii au primit daruri conform listelor alcătuite de paroh pentru campania „Fii și tu Moș Crăciun”, iar aproximativ 400 de vârstnici au primit pachete alimentare prin campania „Adoptă un bătrân”.

Acestea sunt cifrele teoretice, de la care s-a pornit. „Practic, le-am pierdut numărul”, spune parohul, care explică faptul că numărul celor la care ajunge Moș Crăciun se tot înmulțește, iar între timp Dumnezeu tot trimite sponsori pentru a înmulți darul. „Recent, o parte din pachete au ajuns la Vaslui și la Iași”, spune părintele.

Parohul a început să lucreze la cele două campanii din octombrie, dar, Dumnezeu înmulțind darul, pachetele vor continua să curgă până după Bobotează: „Nu mai avem timp fizic să le distribuim până la Crăciun”, explică părintele.

Toți copiii primesc cadouri personalizate, de la cel mai mic la cel mai mare. „S-a luat tot ce a fost scris în scrisorile către Moș Crăciun. Au fost câteva în care se cereau telefoane, laptopuri, biciclete – și pe acestea le-am onorat”, a spus Părintele Alexandru Balaban.

La vârstnici au ajuns peste șase tone de alimente de bază și de carne proaspătă de porc. Acestea au fost împărțite din poartă în poartă. „Ei sunt oamenii cu mese aproape goale, dar suflete pline de bucuria lucrurilor simple”, se spune într-un cip video realizat în scopul promovării campaniei.

Peste șase tone de alimente au ajuns la aproximativ 400 de vârstnici. Foto: Facebook / Alexandru Balaban

Nu este numai despre alimente de bază, ci și despre iubire și speranță, spune parohul: vârstnicii și copiii fără posibilități materiale își dau seama că cineva le poartă grija și le transmite un mesaj de speranță de Crăciun.

Pe listă au fost și lemne de foc, iar darul a ajuns, pentru a demonstra că Moș Crăciun există și le poartă tuturor de grijă.

Principalii sprijinitori ai actualei ediții a campaniei „Adoptă un bătrân” au fost Andreea și Mihai Felescu, dar la ambele campanii, aceasta și cea pentru copii au fost și alți sprijinitori, unii anonimi, alții cunoscuți.

Nu este vorba doar de daruri materiale, ci și nemateriale: este vorba despre speranță și mângâiere. Foto: Youtube (captură de ecran)

Printre cei la care părintele a ajuns cu daruri s-a numărat și părintele care i-a deschis mintea și inima către Dumnezeu. Părintele Balaban și-a amintit cum era când l-a cunoscut.

„În urmă cu 18 ani, pășeam cu emoții pe această poartă, un copil rebel și fără multă dragoste față de Dumnezeu. Astăzi, m-am întors cu drag acasă, la părintele meu de suflet, Slotea Ștefan, în semn de recunoștință, pentru că oamenii dragi nu se uită niciodată și nici locurile de unde ai plecat”, a scris parohul din Dăeni pe Facebook.

„Nu am venit cu mâna goală, ci cu daruri pentru toți copiii din Parohia Jugureanu, comuna Ulmu, județul Braila, împreună cu doamna Andreea Felescu, căreia îi mulțumim pentru tot sprijinul!”

Daruri pentru o familie numeroasă din Făurei, județul Brăila. Foto: Facebook / Alexandru Balaban

De Crăciun, generoșii donatori au ajutat și la finalizarea casei renovate în care vor locui fetița Iulica, mama și mătuțșa ei, ambele suferind de o dizabilitate fizică. „Pentru casa Iulicăi am aproape tot ce-mi trebuie pentru a o termina, am materialele necesare”, spune Părintele Alexandru Balaban.

Activitățile Parohiei Dăeni beneficiază de sprijinul și binecuvântarea Preasfințitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, care oferă burse pentru copiii parohiei.

La anul, la Parohia Dăeni vor începe lucrările pentru așezământul unde copiii vor fi sprijiniți să crească frumos, să urmeze școala și să devină adulți care să contribuie la societate.

Activitățile filantropice ale parohiei pot fi sprijinite prin intermediul asociației parohiale.

Donează

Asociația Sfânta Maria – ocrotitoarea celor necăjiți
Cont lei: RO18RZBR0000060018201343
Cont euro: RO48RZBR0000060021264645
Banca: Raiffeisen Bank Tulcea
Tel.: 0730 322 737

Vezi și:

Foto credit: Facebook / Alexandru Balaban

Comentarii Facebook


Știri recente