Parohul din Dăeni, apreciat la Românii au talent: „Asta înțeleg eu prin destinul unui preot în comunitate”

Preotul Alexandru Balaban, paroh la Dăeni, județul Tulcea, a adunat copii din cinci județe în Corala „Nihil sine Deo”. Copiii au uimit la emisiunea „Românii au talent” transmisă luni, 15 martie, iar preotul a primit aprecieri pentru toată activitatea sa și pentru felul de a fi.


Părintele Alexandru și-a dorit de mic să ajungă fotbalist, dar un accident la coloana vertebrală și o vindecare miraculoasă l-au făcut să aleagă preoția. Preoteasa lui este ofițer de poliție.

La parohie preotul a organizat, pe lângă activitatea corală, mai multe evenimente sportive: „Am făcut echipă de fotbal, ansamblu de dansuri. Merg cu ei la fotbal, am și licență de antrenor de la FRF. După ce terminam slujba, înainte de pandemie, mergeam și jucam”.„Am jucat și handbal și șah și table, tenis de masă, chiar am la biserică o masă de tenis, unde organizăm campionate. În fiecare am organizăm «Cupa prieteniei» la fotbal, la handbal, la tenis. Suntem oameni înainte de toate”.

Florin Călinescu: Asta înțeleg eu prin destinul unui preot

Jurații de la „Românii au talent” l-au apreciat pe rând pe parohul din Dăeni.

„Asta este ceea ce înțeleg eu prin destinul unui preot în comunitate și în anul 2020. Să trăiești cu fruntea sus, nu cu fruntea în pământ, să faci lucrarea Domnului în anul în care trăiești: cultură, sport, educație. Să ții comunitatea vie”, a spus actorul Florin Călinescu.

Smiley: Un popă multifuncțional, ancorat în realitate

„Foarte frumoasă inițiativa, mi se pare că sunteți un popă multifuncțional, ancorat în realitatea noastră de astăzi și e frumos să vezi atâția puști care cântă despre România, vă aplaud pentru asta”, a adăugat Smiley.

Copiii, îmbrăcați în port popular, au interpretat cântecul „România mea”.

Preotul Alexandra Balaban și Corala „Nihil sine Deo” au plecat acasă cu patru de „Da”, urmând să fie văzuți de telespectatorii emisiunii „Românii au talent” și în etapa următoare.

Peste 2,2 milioane de telespectatori a avut spectacolul de luni seară.

Sursa foto: ProTV

Comentarii Facebook


Știri recente