Campania „Ajutor în văduvie”: 25 de vârstnici mai au nevoie de lemne pentru iarnă

Părintele Vasile Antonie Tămaș de la Biserica Sf. Mc. Teodor Stratilat din Vâlcele, Covasna, a inițiat campania „Ajutor în văduvie”, care își propune să aprovizioneze vârstnicii singuri cu lemne pentru prima lună din iarnă. A reușit să achite și să transporte 75 de metri cubi în curțile a 25 de vârstnici. Mai are nevoie de sprijin pentru 25 de persoane.

Lemnul este mult mai ieftin și disponibil acum decât în sezonul rece, explică el într-un live pe Facebook. Părintele mai avertizează că, dacă la toamnă vom avea un nou val de pandemie, zona se va confrunta cu o criză majoră. Pe lângă faptul că prețul lemnelor se va dubla, acestea vor fi și mai greu de găsit, pentru că lemnul a fost deja licitat de marile companii de exploatare.

Evocând dificultățile din iarna trecută, când, împreună cu niște voluntari, le-a dus vârstnicilor lemne de foc pe un ger de –20 de grade Celsius, Părintele Vasile Antonie Tămaș spune:

„Vreau să transmit un mesaj către toți cei din țară care au posibilitatea de a ajuta – preoți, ingineri, pădurari: Ajutați-i pe bătrâni să-și procure lemne!”

Campania este susținută de mai multe vedete ale muzicii populare, printre care Maestrul Nicolae Voiculeț, Nicolae Furdui Iancu, Aurel Tămaș. Donațiile au venit de la persoane particulare. De curând, un român din SUA a donat 100 de dolari americani, care acoperă peste 5 metri cubi de lemn, adică aprovizionarea aproape integrală a doi vârstnici cu lemne pentru o lună.

Cu toate acestea, părintele nu a reușit să ajute decât jumătate din cei 50 de vârstnici singuri de pe lista sa. Pentru ceilalți 25 ar mai fi nevoie de 6.000 lei.

Lemnele sunt livrate cu aviz de însoțire, conform normelor legale. Pentru că vor ajunge doar o lună, ar fi binevenită o nouă campanie și în luna august, spune Părintele Vasile Antonie Tămaș.

Puteți dona la:

RO32BTRL03301201395543XX deschis la Banca Transilvania pe numele Tămaș Vasile Antonie, menționând la rubrica de detalii ale plății: „Ajutor în văduvie”

Card Revolut: Tămaș Vasile Antonie, tel. 0768 901 642

Foto credit: Facebook / Vasile Antonie Tămaș

Comentarii Facebook


Știri recente