Bose: Mitropolitul Andrei a explicat sensul speranței creștine

Mitropolitul Andrei a susținut joi la Conferința internațională de la Mănăstirea Bose o prelegere cu tema „Sensul speranței creștine”.

„Accentul pe care Înaltpreasfinția Sa l-a pus în această intervenție a fost asupra necesității acestei lucrări importante, acestei virtuți teologale care vine ca și o manifestare continuă, activă, a credinței, care este punctul de plecare al vieții spirituale”.

„Un om credincios, un om duhovnicesc, un om al Bisericii nu poate să fie altfel decât încrezător, în sensul în care Domnul Hristos este Cel care îl protejează și-l așază pe un drum în așa fel încât să-și împlinească chemarea”, a declarat pentru Radio Renaşterea arhimandritul Benedict Vesa, secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Clujului.

Mitropolitul Clujului a prezentat, în calitate de delegat al Bisericii Ortodoxe Române, şi mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Conferinţă ecumenică internaţională de spiritualitate ortodoxă de la Mănăstirea Bose are loc în perioada 4-6 septembrie 2019 şi a ajuns la 27-a ediţie.

Mănăstirea din Bose, situată în localitatea Magnano, din provincia Biella, întemeiată în anul 1965 de teologul Enzo Bianchi, a devenit de-a lungul timpului, prin preocupările sale spirituale, un centru al întâlnirii dintre teologi şi, cu precădere, un loc de dialog între ortodocşii de toate limbile.

Foto credit: Mănăstirea Bose / Irina Kuptsova

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente