Bose, Italia: Doi ierarhi români participă la Conferința Intercreștină Internațională de Spiritualitate Ortodoxă

Doi ierarhi români participă la Conferința Intercreștină Internațională de Spiritualitate Ortodoxă desfășurată în perioada 6-9 septembrie la Mănăstirea Bose din Italia.

Delegatul Patriarhiei Române la eveniment este Episcopul Siluan al Italiei, care a transmis mesajul Părintelui Patriarh Daniel cu ocazia acestui eveniment.

La conferință participă și Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, care a susținut marți o prelegere despre milostivirea dumnezeiască în teologia Sfântului Isaac Sirul.

Tema ediției din acest an este „Sfântul Isaac Sirul și învățătura sa spirituală”. Participă clerici și laici din lumea ortodoxă. Sunt reprezentate Patriarhia Ecumenică, Bisericile Ortodoxe ale Greciei, Serbiei, Georgiei, Poloniei, Albaniei, precum și cele din America.

Evenimentul, ajuns la a 28-a ediție, este reluat după o pauză de trei ani din cauza pandemiei. La ediția din 2017 au participat doi patriarhi: Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic, şi Preafericitul Părinte Teodor, Patriarhul Alexandriei şi al întregii Africi.

Mănăstirea din Bose, situată în localitatea Magnano din provincia Italiană Biella, a devenit de-a lungul timpului un centru al întâlnirii dintre teologi şi de dialog între ortodocşii din întreaga lume, care se reunesc la început de septembrie pentru a discuta teme de spiritualitate ortodoxă.

Vezi și:

Foto credit: Mitropolia Clujului / Darius Echim

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente