Viața Părinților Bisericii promovează pacea în suflete și în societate: Patriarhul Daniel, mesaj pentru Conferința de la Bose

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj cu prilejul celei de-a 28-a Conferințe Intercreștine Internaționale de Spiritualitate Ortodoxă organizată, în perioada 6-9 septembrie 2022, la Mănăstirea Bose din Italia.

Preafericirea Sa adresează un cuvânt de apreciere pentru organizatori, care promovează de aproape trei decenii spiritualitatea și teologia patristică ortodoxă.

„În lumea de astăzi, dominată de egoism și de lăcomie, patimi ce declanșează, la rândul lor, multă dezbinare și conflicte, viața de rugăciune și de pocăință a Părinților Bisericii reprezintă o cale sigură de promovare a păcii și armoniei din sufletul omului și, implicit, din societatea în care acesta trăiește”, afirmă Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Mesaj integral:


Isaac din Ninive – dascăl pentru liniștire și rugăciune, în lumea frământată a zilelor noastre

Dragă Părinte Prior Sabino Chialà,
Stimați participanți,

Dorim să adresăm, întâi de toate, aprecierile noastre pentru inițiativa Mănăstirii de la Bose, care continuă, de aproape trei decenii, promovarea spiritualității și teologiei patristice ortodoxe.

Tema conferinței din acest an, Sfântul Isac din Ninive (Sirul) și învățătura sa spirituală, îl pune în valoare pe unul dintre dascălii de referință ai isihiei (liniștirii) și rugăciunii, pe care le caută, în mod special monahii, dar de care are nevoie și lumea frământată de astăzi.

Anul 2022 a fost proclamat, de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, ca „An omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și „An comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, imitatori ai Sfântului Isaac și dascăli ai rugăciunii pentru multe generații de monahi și de creștini doritori de mântuire.

În lumea de astăzi, dominată de egoism și de lăcomie, patimi ce declanșează, la rândul lor, multă dezbinare și conflicte, viața de rugăciune și de pocăință a Părinților Bisericii reprezintă o cale sigură de promovare a păcii și armoniei din sufletul omului și, implicit, din societatea în care acesta trăiește.

Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, Domnul Păcii, să-i binecuvânteze pe organizatorii și pe toți participanții la cea de-a 28-a Conferinţă Intercreştină Internaţională de Spiritualitate Ortodoxă și, prin mijlocirea Sfântului Isaac din Ninive, să le dăruiască multă bucurie.

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Foto credit: Arhiva Basilica.ro / Mircea Florescu

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente