Biserica maramureșeană din Venezuela, plină în Duminica Ortodoxiei: Rugăciunea și caritatea ne ajută să mergem mai departe

Românii au umplut biserica maramureșeană din Capitala Venezuelei, Caracas, în Duminica Ortodoxiei. Frații au fost îndemnați să practice rugăciunea cu devotament pentru a primi iubirea lui Dumnezeu în fiecare inimă și pentru a hrăni bunele intenții urmărite în această lume tulbure, a spus preotul paroh Antonio Garcia.

Părintele Antonio le-a vorbit enoriașilor despre importanța Ortodoxiei și a subliniat că dreapta credință – doctrina se află pe același nivel de importanță cu evanghelizarea:

„Doctrina corectă este garanția unei baze corecte pentru evanghelizare. Evanghelizarea este, în același timp, o continuare naturală și vie a doctrinei corecte. Duhul evanghelizării nu este o activitate suplimentară în viața Bisericii Ortodoxe, iar dorința de a transmite Adevărul și Tradiția altora nu este doar o altă ocupație a Bisericii, ci un indicator autentic că Trupul lui Hristos (Biserica) este viu, în creștere, stăruitor și în mișcare”.

Pe de altă parte, preotul a explicat că „lipsa de evanghelizare nu este doar un defect parțial în viața Bisericii, ci indică prezența unei credințe corupte și falsificarea adevărului”.

La încheierea Sfintei Liturghii a avut loc procesiunea tradițională cu sfintele icoane, care amintește de triumful Ortodoxiei asupra iconoclaștilor, „o experiență care a umplut inimile fiecăruia dintre frații noștri”.

”Rugăciunea și caritatea ne ajută să mergem mai departe

Cu prilejul acestei sărbători, preotul Antonio Garcia a relatat pentru Basilica.ro cum decurge viața românilor din Venezuela.

„Viața comunității ortodoxe românești din Caracas în timpul pandemiei a fost foarte binecuvântată, deoarece nu am avut pierderi din cauza COVID, deși mulți frați și surori români și venezueleni au suferit ravagiile virusului, dar cu harul lui Dumnezeu și cu grija fiecăruia dintre noi am reușit să depășim astfel de afecțiuni și să ne hrănim duhovnicește cu rugăciune și caritate”.

„Cunoscând numeroasele nevoi pe care le trăim în Venezuela, rugăciunea și caritatea între frați, ne-au ajutat să avem încredere și să mergem mai departe pentru a continua slujirea lui Dumnezeu în fiecare dintre chemările noastre”, a spus Pr. Antonio Garcia.


În Venezuela există o comunitate românească de aproximativ 150 de persoane, formată din cetățeni români ortodocși care au emigrat în perioada regimului comunist, dar și cetățeni de etnie evreiască, originari din Romania, emigrați în perioada celui de-al II-lea Razboi Mondial sau ulterior.

Comunitatea românească beneficiază de o biserică în stil maramureșean, construită în anul 2000. Lăcașul de cult are hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Foto credit: Parohia românească din Caracas / Fanny Aldana

Comentarii Facebook


Știri recente