Autorităţile din Tallin vor aloca 104.000 $ pentru restaurarea unei biserici din 1935

Autorităţile din Tallin vor aloca 104.000 $ pentru restaurarea bisericii cu hramul Sfântul Nicolae din subdistrictul Koli, construită în 1935.

Acordul a fost semnat în 20 iunie de primarul oraşului Tallin, Mikhail Kilvart, şi preotul paroh Evgeny Startsev.

Mikhail Kilvart a făcut referire la lucrările de restaurare efectuate până acum de parohie împreună cu autorităţile oraşului şi a evidenţiat că primăria va sprijini Parohia Sfântul Nicolae în viitoarele lucrării de reparaţii.

Anul acesta parohia are în plan să restaureze faţada bisericii şi să desfăşoare alte lucrării de reparaţii pentru care primăria va aloca 90.000 euro, a declarat Mikhail Kilvart, potrivit Orthocristian.com.

Biserica din lemn a fost proiectată de Alexander Vladovsky, la începutul secolului 20, având ca inspiraţie stilul arhitectural rusesc.

Cea mai veche biserică din lemn restaurată cu bani publici

Autorităţile din Tallin au mai alocat în 2017 şi 2018 peste 260.000 de dolari în vederea restaurării celui mai vechi locaş de cult de lemn din capitala Estoniei, şi anume Biserica Naşterea Maicii Domnului.

A fost construită în anul 1721 şi este prima biserică din Tallin ridicată după anexarea Estoniei de către Imperiul Rus.

În anul 2009, biserica a fost incendiată şi a fost grav avariată. Autorităţile din Tallin şi Consiliul Estonian al Bisericilor au sprijinit lucrările de restaurare începute în anul 2016.

În anul 2021 lăcaşul de cult va aniversa 300 ani de existenţă.

8,2 milioane euro despăgubiri pentru daunele din timpul războiului

La sfârșitul lunii decembrie, guvernul estonian a decis să aloce 8,2 milioane de euro Bisericilor din Estonia ca despăgubiri pentru daunele din timpul războiului și ocupațiilor militare din secolul trecut.

Astfel, Biserica Ortodoxă Estonă ce aparţine de Patriarhia Ecumenică a primit 1,4 milioane de euro.

Foto credit: 360cities.net

Comentarii Facebook


Știri recente