ASCOR a fost declarată organizația anului la Gala Voluntarului Ieșean

Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Iași a fost declarată Organizația anului 2019 în cadrul Galei Voluntarului Ieșean. Totodată, una dintre cele mai recente campanii ale asociației a fost numită proiectul anului la categoria social.

Gala Voluntarului Ieșean a fost organizată pentru a doua oară. Prin acest eveniment, Casa de Cultură a Studenților din Iași a acordat joi, 5 decembrie 2019, de Ziua Internațională a Voluntarului, peste 21 de premii persoanelor care dăruiesc în mod constant din timpul, energia și abilitățile lor pentru a se implica în comunitatea din care fac parte.

Aflată la 30 de ani de activitate, ASCOR Iași este o organizație cu experiență, care se comportă ca o familie, și urmărește să fie cât mai eficientă în comunitate, a semnalat Președintele Emanuel Buta după la gală.

„Suntem ca o familie, deși nu urmărim acest lucru. Ceea ce urmărim este chiar să ajutăm comunitatea pe care o considerăm a fi o familie. Poate este și o experiență pe care asociația o are. Nu pe care eu personal ca președinte sau colegii mei o avem. (…) Așa cum într-o familie căutăm să ne simțim bine, să simțim iubirea celorlalți, totuși căutăm să fim și eficienți, să mergem pe rezultate”, a spus Emanuel Buta.

Proiectul anului 2019

Premiul „Proiectul anului 2019” la Categoria social a fost înmânat lui Andrei Mocanu, coordonatorul campaniei „Împreună construim o casă”.

„Prin acest proiect am arătat că noi tinerii suntem capabili să facem lucruri mari”, a spus Andrei Mocanu.

În patru luni, echipa ASCOR Iași a construit o casă pentru Familia Olaru din localitatea ieșeană Glodenii Gândului. Familia este compusă din doi copii orfani de mamă și tatăl lor care este suferind de semipareză.

Pentru acest proiect, Andrei Mocanu a fost distins de Mitropolia Moldovei și Bucovinei cu „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei”.

Proiectul continuă cu construirea unei alte case pentru o familie din satul Pleșani, județul Botoșani.

Foto credit: ASCOR Iași

Comentarii Facebook


Știri recente