Ziua Internațională a Voluntarului

5 decembrie este Ziua Internațională a Voluntarului.

Sărbătoarea a fost înfiinţată de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în anul 1985 pentru a evidenţia contribuţia importantă a acţiunilor de voluntariat în dezvoltarea societăţii, dar şi pentru a oferi exemple de urmat în acest sens.

Ziua Internațională a Voluntarului este un prilej potrivit pentru a-i felicita pe toți tinerii care activează în asociațiile ortodoxe precum ASCOR și ATOR, pe toți creștinii care fac acțiuni de voluntariat în comunitățile parohiale și nu numai.

Eforturile voluntarilor din ATOR Iași au fost recunoscute anul trecut la Gala Națională a Voluntarilor, când tinerii au primit trei premii pentru proiectul „Tabăra din Pridvorul Satului”.

Un alt exemplu elocvent îl constituie voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului care desfăşoară activități diverse cu rezultate notabile. Dintre proiectele cele mai importante ale lor amintim: „Sănătate pentru Sate”, „Campania de preventive și educație pentru sănătate”, „Donează Sânge, Salvează o viață!” și donarea de aparatură medicală pentru spitale.

Vezi: 10 direcții în care activează constant voluntarii Paraclisului CMN.

La nivel mondial există aproximativ un miliard de persoane care îşi dedică voluntar timpul, abilităţile şi pasiunea pentru a face lumea un loc mai bun.

Adesea sunt primii care acţionează în momentele de criză. Ei creează legături sociale şi dau glas grupurilor marginalizate şi vulnerabile, contribuind la construcţia de comunităţi rezistente, ajutând oamenii să facă faţă dezastrelor naturale, instabilităţii politice, şocurilor economice şi a altor presiuni.


Foto credit: ATOR Iași

Comentarii Facebook


Știri recente