Arhiepiscopul Pimen la 90 de ani: Cuvinte de apreciere către cel mai vârstnic ierarh român

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a împlinit duminică vârsta de 90 de ani.

Cu acest prilej, ierarhul a primit numeroase mesaje de felicitări și aprecieri, dar și privilegiul ca o stradă din Suceava să îi poarte numele.

„Ierarh evlavios și harnic” a fost numit de Patriarhul României în mesajul de felicitare transmis.

Conștiința misionară a Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen îmbină evlavia ierarhului harnic şi milostiv, cu lucrarea dinamică pentru binele comun; prețuirea față de trecutul istoric şi năzuințele înaintașilor săi, cu sentimentul datoriei morale de a continua lucrarea lor.

Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei a spus că Arhiepiscopul Pimen a ajuns la o vârstă patriarhală și a remarcat faptul că „de la înălțimea acestui pisc al vieții puteți privi cu mai multă limpezime și înțelegere timpul scurs până acum”.

Aniversarea zilei de naștere a Înaltpreasfinției Voastre se împlinește prin rugăciunea de doxologie și de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru toate binefacerile la care v-a făcut părtaș, pentru întreaga ocrotire cu care v-a înconjurat și pentru puterea pe care v-a dăruit-o spre a săvârși toate lucrurile frumoase.

La împlinirea vârstei de 90 de ani, Înaltpreasfințitul Părinte Pimen a fost vizitat și felicitat la Reședința Arhiepiscopală atât de ierarhii din Mitropolia Moldovei și Bucovinei cât și de cei din Mitropolia Basarabiei.


Episcopul vicar Damaschin Dorneanul a subliniat cu prilejul acestei aniversări că Înaltpreasfinția Sa aparține Bucovinei:

Nu mai sunteți «venetic», cum, cu smerenie spuneți, ci sunteți de-al nostru. Sunteți al Bucovinei! Sunteți Părintele Pimen Suceveanul!

„Ați slujit Bucovina și Bucovina se mândrește cu un astfel de părinte. Și-I este recunoscătoare lui Dumnezeu că v-a rânduit aici, icoană de cinste a Bucovinei de ieri, de azi și de mâine”, a spus Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Citește și: INTERVIU EXCLUSIV | Arhiepiscopul Pimen la împlinirea vârstei de 90 de ani

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente