O stradă din municipiul Suceava va purta numele Pimen Suceveanul

Începând din luna septembrie, o stradă din municipiul Suceava va purta numele „Pimen Suceveanul”, în cinstea Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, care a împlinit duminică vârsta de 90 de ani.

Propunerea a fost făcută de primarul Sucevei, Ion Lungu, care a obținut deja avizele necesare, informează Monitorul de Suceava.

„În semn de recunoștință din partea comunității pentru tot ceea ce a făcut Înaltpreasfinția Sa Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pentru implicarea în viața orașului nostru, prin protecția socială, ridicarea căminului de bătrâni, plus că, ceea ce pentru creștini contează mult, cu binecuvântarea sa s-au construit 20 de biserici noi după Revoluție, o stradă din municipiul Suceava se va numi Pimen Suceveanul”, a anunțat Ion Lungu potrivit sursei citate.

Noua stradă se află în zona Cetății de Scaun, la intersecție cu Strada Parcului, acolo unde drumul actual, pe partea stângă merge către Muzeul Satului, iar partea dreaptă, care este la stadiul de proiect, merge către localitatea Lisaura.

Strada „Pimen Suceveanul” va avea o lungime de 700 de metri, cu o lățime de 7 metri.

O altă personalitate în viață căreia conducerea municipiului Suceava i-a acordat acest privilegiu este Sofia Vicoveanca. Un bulevard din oraș poartă numele artistei.

Citește și: INTERVIU EXCLUSIV | Arhiepiscopul Pimen la împlinirea vârstei de 90 de ani

Foto: captură video Monitorul de Suceava

Comentarii Facebook


Știri recente