Arhiepiscopul Leon al Finlandei, decorat cu Ordinul Sfântul Cneaz Daniil al Patriarhiei Moscovei

Arhiepiscopul Leon al Finlandei

Patriarhul Moscovei a anunțat că îi conferă Arhiepiscopului Leon de Helsinki Ordinul Sfântul Cneaz Daniil al Moscovei, rangul II, pentru eforturile depuse la conducerea Bisericii Ortodoxe din Finlanda și cu prilejul aniversării vârstei de 70 de ani.

Ordinul Sfantul Cneaz Daniil al Moscovei II
Ordinul Sfântul Cneaz Daniil al Moscovei, rangul II.

Ordinul Sfântul Cneaz Daniil al Moscovei este o distincție a Bisericii Ortodoxe Ruse stabilită de Sfântul Sinod în data de 28 decembrie 1988 pentru a marca împlinirea unui mileniu de la încreștinarea Rusiei.

Arhiepiscopul Leon Makkonen de Helsinki, conducătorul Bisericii Ortodoxe Finlandeze, s-a născut în data de 4 iunie 1948 în Pielavesi.

După absolvirea studiilor la Seminarul din Kupio, în 1973 a fost hirotonit preot.

În data de 25 februarie 1979 a fost hirotonit episcop de Joensuu, slujind mai apoi ca Mitropolit de Oulu între 1980-1996.

În perioada 1996-2001, a fost Mitropolit de Helsinki.

În data de 27 octombrie 2001. A fost ales Arhiepiscop de Karelia și conducător al Bisericii Ortodoxe Finlandeze.

Începând cu data de 1 ianuarie 2018, Arhiepiscopul Leon și-a schimbat titulatura odată cu schimbarea reședinței arhiepiscopale de la Kupio la Helsinki.

Titulatura oficială a Primatului Bisericii Finlandeze este în prezent Înaltpreasfințitul Părinte Leon, Arhiepiscop de Helsinki și a toată Finlanda.

Foto: hos.fi

Comentarii Facebook


Știri recente