Arhiepiscopul Ciprian vorbește despre pericolul îndepărtării de Dumnezeu

În Duminica Fiului risipitor, Arhiepiscopul Ciprian al Buzăului și Vrancei a vorbit la Focșani despre pericolul îndepărtării de Dumnezeu.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie biserica Parohiei „Tuturor Sfinților”, unde numeroși focșăneni s-au rugat împreună cu păstorul lor.

În predica rostită, Părintele Arhiepiscop a atenționat că dacă ne îndepărtăm de Dumnezeu „pierdem calitatea de fii”, făcând trimitere la textul biblic duminical de la Luca 15:11-32.

Parabola Întoarcerii Fiului risipitor „ne încurajează pe toți”, a mai spus ierarhul, „să conștientizăm starea noastră de păcat și să ne ridicăm”.

Arhiepiscopul a prezentat şi modalitatea prin care avem posibilitatea de a renunţa la păcat.

„Ridicarea, reînnoirea hainei luminoase primite la Botez se face prin Taina Pocăinței, a Sfintei Spovedanii”.

„Mărturisirea păcatelor și iertarea primită de la Dumnezeu pentru pocăința făcută sunt acelea care redau strălucirea de odinioară a hainei Sfântului Botez”, a subliniat Părintele Arhiepiscop.

Biserica „Tuturor Sfinților” din cartierul Sud a fost construită între anii 1994-2010, prin eforturile depuse de preotul Petrea Petrea și cu sprijinul locuitorilor municipiului Focșani. Slujba de târnosire sa lăcașului de cult a avut loc în data de 17 ianuarie 2010.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente