Arhiepiscopul Ciprian: Să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru darul vieții

„Se cuvine ca, în fiecare ceas, dar mai ales seara, când facem o analiză a faptelor pe care le-a săvârșit în cursul zilei, să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru darul vieții și pentru ceea ce ne împărtășește El ca să putem trăi”, a spus duminică Arhiepiscopul Ciprian.

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a liturghisit în biserica din localitatea buzoiană Brădeanu, cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

De ce trebuie să mulţumim Domnului

Reflectând asupra textului evanghelic care prezintă Vindecarea celor zece leproşi, (Luca 17:12-19) Părintele Arhiepiscop le-a vorbit credincioşilor despre datoria omului de a-I mulţumi lui Dumnezeu pentru darurile primite de la El.

„Să-I mulțumim lui Dumnezeu, Căruia Îi datorăm existența, căci nu am venit pe lume prin voința noastră, ci prin voința Părintelui ceresc. De asemenea, să-I mulțumim pentru darul creației; pământul, apa, aerul nu sunt creația noastră, ci a lui Dumnezeu”.

Darul sănătăţii

Ierarhul a insistat pe recunoştinţa îndreptată lui Dumnezeu în mod special „pentru darul sănătății care este un dar divin”.

„Doar atunci când observăm că se diminuează sănătatea, ne dăm seama ce pierdem. Când omul se confruntă cu o astfel de nenorocire, pierzându-și parțial sau total sănătatea, îi vine mintea la cap, cum se spune în popor, și își îndreaptă atunci privirea și spre Dumnezeu și se roagă pentru vindecare”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

Scurt istoric

Biserica „Sfântul Gheorghe” din Brădeanu a fost ridicată între anii 1893-1907. Ca urmare a avariilor produse de cutremurele din 1940 și 1977, sfântul lăcaș a trecut prin importante lucrări de consolidare și restaurare.

În apropierea bisericii, se află așezământul social al parohiei, construit în anul 2007, care cuprinde o bucătărie, o sală de mese, o cancelarie și o magazie, fiind dotat cu toate cele necesare desfășurării de activități filantropice.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente