Arhiepiscopul Ciprian: Biserica este spital duhovnicesc în care singurul Doctor este Hristos – preoții nu sunt decât instrumentele

„Biserica este un spital duhovnicesc, în care singurul Doctor adevărat al sufletelor și al trupurilor noastre este Hristos”.

„Preoții nu sunt decât instrumentele prin care El lucrează, pentru că au primit un har special – harul preoției, prin care dau dezlegarea păcatelor, apoi îi învață și îi îndrumă pe oameni, contribuind la însănătoșirea duhovnicească a acestora și la plasarea lor pe drumul ce duce către Împărăția lui Dumnezeu”, a spus duminică Arhiepiscopul Ciprian în cuvântul rostit. 

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Câmpulungeanca, județul Buzău. 

La final, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitorii și binefăcătorii lăcașului de cult, trecuți la cele veșnice. 

Situată în centrul satului Câmpulungeanca, biserica „Adormirea Maicii Domnului” a fost construită între anii 2008-2018, deoarece credincioșii sunt înaintați în vârstă și nu se mai pot deplasa până la marginea localității, unde se află biserica veche a parohiei, cu hramurile „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, pentru a participa la slujbele religioase.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente