Arhiepiscopul Ciprian a sfinţit biserica Schitului Sările

Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a sfinţit duminică, 1 iulie, biserica Schitului Sările din comuna Bisoca, județul Buzău, informează site-ul oficial al Eparhiei.

După târnosire, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie şi a hirotesit arhimandrit pe părintele protosinghel Macarie Beșliu, ctitorul sfântului locaș.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

În cuvântul său, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a vorbit despre mijloacele duhovnicești prin care putem înlătura ispitele venite de la diavol.

„Fiind convinși că puterea celui rău nu este egală cu a Părintelui ceresc, însă fără a o neglija, să ne întărim în credință și, în momentele de slăbiciune, de poticnire, să strigăm din adâncul sufletului către Dumnezeu, așa cum a strigat Sfântul Apostol Petru când începuse să se scufunde în Marea Galileii: «Doamne, scapă-mă!»”, a spus ierarhul.

„Dar să nu ne limităm numai la aceste strigăte de disperare, de ajutor, ci să ne arătăm iubirea față de Hristos prin fapte concrete și prin rugăciune curată, întemeiată pe credință și săvârșită cu evlavie și întru smerenie”, a subliniat Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Biserica Schitului Sările a fost ridicată în perioada 3 iulie 2017-1 iulie 2018, de arhimandritul Macarie Beșliu, cu sprijinul obștii monahale și al fiilor săi duhovnicești, pe un teren moștenit de la părinți.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente