Ambasadoarea României la Sofia s-a întâlnit cu Patriarhul Neofit al Bulgariei

Ambasadoarea României în Bulgaria, Brândușa Predescu, s-a întâlnit marți cu Preafericitul Părinte Patriarh Neofit la sediul Mitropoliei din Sofia, a anunțat Patriarhia Bulgară.

La întâlnire au mai participat Episcopul Gherasim de Melnik, secretar al Sfântului Sinod, Episcopul Policarp de Belogradchik, vicar al Mitropoliei de Sofia, și Părintele Neluțu Oprea, reprezentantul Patriarhiei Române în Bulgaria.

Ambasadoarea Brândușa Predescu a mulțumit pentru primire și a subliniat bunele relații dintre Bulgaria și România. Potrivit Excelenței Sale, Dunărea nu desparte, ci unește cele două popoare.

Ambasadoarea României în Bulgaria a mulțumit Patriarhului Neofit și Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare pentru prietenie, precum și pentru grija spirituală pentru comunitatea românească din Bulgaria.

Excelența Sa a remarcat atitudinea fraternă a Patriarhului Neofit față de reprezentantul Patriarhului României în Bulgaria.

Preafericitul Părinte Patriarh Neofit a mulțumit pentru întâlnire și și-a exprimat bucuria pentru slujirea pr. Neluțu Oprea în Bulgaria.

Doamna ambasador Predescu l-a invitat pe Patriarhul Neofit să participe anul viitor la aniversarea a 100 de ani de la construirea și sfințirea bisericii românești Sf. Treime din Sofia.

Pr. Neluțu Oprea a transmis Patriarhului Neofit și Sinodului Bisericii Bulgare cele mai bune urări din partea Patriarhului Daniel cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului și Anului Nou 2022.

Foto credit: Patriarhia Bulgară / Angel Karadakov

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…