Alege viaţa! Alătură-te craiovenilor care participă la marşul pentru viaţă! (HARTĂ)

Anul acesta, Marșul pentru viață se va desfășura în peste 285 de localități din România și Republica Moldova, sub genericul Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!

În Craiova, marşul este organizat de către Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români, filiala Craiova, şi de către Asociaţia Pro Vita Craiova.

Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 25 martie 2017, începând cu orele 16.00, urmând traseul: Biserica Hagi Enuşi – Universitate – Primărie – Biserica Sfânta Treime – Biserica Madona Dudu.

Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societății contemporane care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieţi. Țara noastră se află pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%).

Potrivit învățăturii creștine, viața este darul lui Dumnezeu față de oameni care trebuie prețuit și protejat, în timp ce avortul este o crimă comisă împotriva unei ființe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Există anumite excepţii cu privire la avort prezentate în poziţia oficială a Bisericii Ortodoxe Române pe această temă.

Vă adresăm îndemnul de a participa în număr cât mai mare la Marșul pentru viață, în ziua de 25 martie 2017, pentru a oferi astfel o mărturie vie despre importanța și sensul creștin al vieții umane, despre efectele dezastruoase ale avortului asupra familiei și societății și despre necesitatea sprijinirii femeilor care urmează să nască pe copilul binecuvântat de Dumnezeu, se menționează într-un comunicat emis de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

 

Comentarii Facebook


Știri recente