A patra ediție ITO | A fost prezentat programul evenimentelor ce vor avea loc în septembrie la Iași

În Sala Sinaxar din cadrul Muzeului Mitropolitan din Iași a avut loc ieri o conferință de presă în care a fost prezentată a IV-a ediție a evenimentului Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO). Organizatorii au oferit informații despre tema, programul și invitații evenimentelor ce se vor desfășura la Iași în perioada 1-4 septembrie.

ITO 2017 este organizată de Sectorul Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor prin Departamentul de Tineret și de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Iași.

În cadrul conferinței din 21 august 2017, Gabriela Pipirig, manager proiect, a precizat faptul că evenimentul va aduce la Iași 5.000 de tineri în perioada 1-4 septembrie, cărora li se vor alătura duminică, 3 septembrie, alți 1.000.

Sunt tineri care vin din toată România, pe de o parte, și, pe de altă parte, tineri care provin din 32 de țări, precum: Cipru, Muntenegru, Albania, Rusia, Republica Moldova, Ucraina, Italia, Spania, Portugalia, Franța, Belgia, Irlanda. Acestora li se vor adăuga tineri de pe continental African: Burundi, Uganda, Kenya, Congo, Malawi, dar și din SUA, Chile, Guatemala, Ecuador sau Venezuela, a spus Gabriela Pipirig conform doxologia.ro.


ITO 2017 | A fost lansată aplicația dedicată Întâlnirii Internaţionale a Tinerilor Ortodocși (VIDEO)


Arhim. Nicodim Petre, Consilier al Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor a vorbit despre tematica întâlnirii de anul acesta: Tânărul în căutarea libertății. Totodată, Părintele consilier a subliniat scopul evenimentului și așteptările pe care le au organizatorii.

Încercăm să facem ca tinerii aceștia să plece cu o amintire frumoasă de la Iași și cu câteva lămuriri în ceea ce privește libertatea.

Întâlnirea cu tinerii este o încercare de primenire a societății, de a le acorda încredere, de a le oferi niște răspunsuri, de a ne împrieteni cu ei și a le arăta că suntem aproape atunci când au întrebări și că pot primi răspunsuri, a precizat Arhim. Nicodim Petre.

Participanții sunt tineri ortodocși, băieți și fete, cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, cu experiență  în structurile parohiale sau asociațiile de tineret (ASCOR, ATOR, LTCOR ș.a.).

Pe parcursul celor patru zile, vor avea loc numeroase evenimente, între care cele mai importante vor fi:

  • Conferința Tânărul în căutarea libertății susținută de Pr. Constantin Necula (2 septembrie, Grădina Palas);
  • Marșul Tinereții (3 septembrie, Parcul Copou → Catedrala Mitropolitană);
  • Concertul excepțional Holograf, Orchestra Lăutarii și Maestrul Nicolae Botgros și Ion Paladi (3 septembrie, în fața Palatului Culturii).

Moderatorul evenimentelor din perioada 1-4 septembrie va fi Daniel Buzdugan.

Evenimentul se încadrează în seria întâlnirilor organizate în anii 2013 și 2014 la Baia Mare, în 2015 la Cluj și în 2016 la București.

Programul complet al evenimentelor este disponibil pe site-ul ito2017.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente