PS Timotei Prahoveanul explică în ce fel Domnul, după Înălțarea Sa, rămâne cu noi până la sfârșitul veacurilor

„Participând la Sfânta Liturghie, indiferent de sărbătoare, noi avem certitudinea că suntem împreună cu Mântuitorul”, a spus joi Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, amintind promisiunea Mântuitorului: Iată, Eu sunt cu voi până la sfârșitul veacurilor.

„Cum rămâne Mântuitorul cu noi? Prin lucrarea Sfântului Duh, prezentă în Biserica Lui, prin Sfintele Taine, prin Sfânta Liturghie și prin împlinirea cuvintelor pe care El le-a spus ucenicilor: Unde sunt doi sau trei adunați în numele meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor”, a explicat Preasfinția Sa.

„Credincioșii primesc aceeași binecuvântare pe care Mântuitorul a lăsat-o Bisericii Lui, binecuvântare care se oferă la finalul tuturor slujbelor, dar mai ales la finalul Sfintei Liturghii”, a amintit ierarhul.

„Atunci când participăm la Sfânta Liturghie, cei care înțeleg valoarea și taina ei primesc această binecuvântare: Binecuvântarea Domnului să fie peste voi, toți, cu al Său har și cu a Sa iubire de oameni”, a subliniat Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul.

„Iubiți credincioși, învățând din cuvintele Evangheliei, Sfântul Apostol Pavel, în Epistola către Filipeni, ne spune: Bucurați-vă întru Domnul și iarăși zic, bucurați-vă! Acesta este mesajul acestei sărbători, dar și al sărbătorii Învierii Domnului, pentru că îndată după Înviere, Mântuitorul le-a spus femeilor mironosițe: Bucurați-vă, nu vă temeți!

„Iar acum, această stare de bucurie a fost cea care a dominat în viața Apostolilor, care s-au întors în Ierusalim așteptând împlinirea făgăduinței, adică venirea Sfântului Duh”, a adăugat Preasfinția Sa.

„Avem această nădejde, că El este împreună cu noi până la sfârșitul veacurilor, că, prin înălțarea Sa la cer, a unit cerul cu pământul, nedespărțindu-Se de slava Părintelui Său și trimițându-ne dintru înălțimea Sfântului Său lăcaș binecuvântarea Lui.”

„Să ne rugăm ca Mântuitorul înălțat la cer să-și arate mila Lui față de noi, neuitând cuvintele pe care le-am ascultat astăzi, spuse de cei doi îngeri sub chipul bărbaților care erau prezenți alături de apostoli la momentul Înălțării Domnului: Bărbați galileeni, acest Iisus pe care l-ați văzut înălțat la cer, așa cum l-ați văzut înălțat, așa va veni într-o slavă în ziua răsplătirii Lui celei drepte”, a încheiat Preasfinția Sa.

Episcopul vicar Timotei Prahoveanul al Arhiepiscopiei Bucureștilor a oficiat joi Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală din Capitală.

Foto credit: Arhiva Basilica.ro / Raluca Ene

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews


Știri recente