Mitropolitul Andrei a sfințit Drapelul de luptă al Spitalului Militar din Cluj-Napoca

Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului a sfințit marți Drapelul de luptă al Spitalului Militar din Cluj-Napoca. Instituția medicală a aniversat 105 ani de la înființare.

Ceremonia militară și religioasă de acordare a Drapelului de luptă a avut loc pe esplanada Catedralei Mitropolitane din Piața Avram Iancu.

Ierarhul a subliniat că Mântuitorul Iisus Hristos este „Doctorul cel mare, Doctorul doctorilor, al sufletelor și al trupurilor noastre” și amintit că anul 2024 a fost proclamat în Patriarhia Română ca Anul omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și Anul comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți.

Mitropolitul Andrei a felicitat conducerea spitalului, iar colonelului medic Doina Baltaru, comandantul-manager al spitalului, i-a acordat „Crucea Transilvană” pentru mireni, cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare, constituită din efective ale militarilor din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență și din alte unități clujene subordonate Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, în frunte cu Muzica Militară a diviziei.

Spitalul a fost înființat în  data de 28 mai 1919, fiind subordonat Comandamentului Corpului 6 Armată, cu denumirea de Spitalul Militar „Regina Maria”.

Astăzi, spitalul poartă numele generalului medic Constantin Papilian, participant la campania Armatei Române pe frontul de răsărit, în cadrul Regimentului 431 Vânători de Munte.

Foto credit: Mitropolia Clujului / Darius Echim


Știri recente