Spitalul Floreasca a aniversat 90 de ani de la înființare printr-o conferință științifică la Palatul Patriarhiei

Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din Capitală a organizat vineri la Palatul Patriarhiei un eveniment științific aniversar cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la înființare.

Intitulat „Spitalul Clinic de Urgență București – 90 de ani de tradiție și excelență”, evenimentul a presupus și sesiuni de prezentare a inovațiilor și progreselor în domeniul medical, care au avut loc în sala Europa Christiana.

Foto credit: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

Manifestarea a început cu proiecția unui film documentar despre istoria instituției medicale și rolul esențial pe care aceasta l-a avut în îngrijirea pacienților aflați în situații de urgență.

În continuare, Andrei Bogdan Zidaru, managerul interimar al Spitalului Clinic de Urgență Floreasca, a adresat un cuvânt de bun venit.

De asemenea, au mai luat cuvântul prof. Mircea Beuran, președintele Academiei de Științe Medicale, și prof. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății.

„Scopul nostru este să putem oferi servicii de sănătate de bună calitate și să‑i protejăm pe cei care au nevoie de îngrijire medicală”, a spus prof. Alexandru Rafila.

Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, distins cu Diploma Anului omagial 2024

Patriarhia Română a fost reprezentată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, care a dat citire mesajului transmis de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la înființarea Spitalului Clinic de Urgență Floreasca.

„A devenit o tradiție ca Biserica și Spitalul să cultive o strânsă cooperare, care dăinuie și în zilele noastre, lucrarea jertfelnică a preoților de caritate fiind un exemplu edificator în acest sens”, se arată în mesajul transmis de Preafericirea Sa.

La final, Preasfinția Sa a oferit instituției medicale din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel Diploma Anului omagial 2024 al pastorației și îngrijirii bolnavilor, cu medalie.

Foto credit: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

La final, au fost înmânate mai multe diplome de onoare și excelență celor care au contribuit semnificativ în domeniul medical.

Foto credit: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru


Știri recente