Italia: Protopopiatul Lombardia 1 are un nou protoiereu

Preasfințitul Părinte Siluan a oficiat duminică o slujbă de Te Deum la Biserica „Sfinților Mucenici Ghervasie, Protasie, Nazarie și Chelsie” din Milano, cu ocazia instalării în slujirea de protoiereu a pr. Ștefan Cătălin Andronache, pentru Protopopiatul Lombardia 1.

Preotul Ștefan Cătălin Andronache a fost numit paroh al comunității Bisericii „Sfinților Mucenici Ghervasie, Protasie, Nazarie și Chelsie”.

La finalul slujbei, Episcopul Ortodox Român al Italiei a adresat un cuvânt de felicitare noului protoiereu și i-a îndemnat pe cei prezenți la rugăciune și la „viețuire bineplăcută lui Dumnezeu”, informează Episcopia Ortodoxă Română a Italiei pe site-ul oficial.

Evenimentul s-a încheiat cu un cuvânt de mulțumire adresat Preasfințitului Părinte Siluan de pr. Ștefan Cătălin Andronache, în care i-a mulțumit ierarhului pentru încrederea arătată și responsabilitatea oferită.

La slujbă au participat și preoții din Protopopiatul Lombardia 1.

Preotul Ștefan Cătălin Andronache a absolvit Seminarul Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova, în perioada 1993 – 1998, apoi cursurile Secției de Teologie Pastorală și Master în Doctrină și Cultură ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova, în perioada 1999-2003, respectiv 2005-2007.

În Italia a  fost numit preot paroh al comunității „Sfântul Sfințit Mucenic Clement al Romei” din Trani și ulterior al comunității „Sfânta Tavita”. De asemenea, a beneficiat o bursă de studii la cursurile de doctorat ale Institutului Ecumenic „San Nicola”, obținută prin mijlocirea Parohiei „Sfânta Treime” din Bari.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente