Colindători din Chișinău, București și Alba Iulia la Reședința Patriarhală

Marți seară cinci grupuri de colindători din Chișinău, București și Alba Iulia l-au colindat pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Reședința Patriarhală.

Primul grup de colindători a fost format din preșcolari de la Grădinița „Pisicile Aristocrate” din București. Preafericirea Sa a mulțumit copiilor care s-au asemănat „îngerilor de la Betleem” și „au adus multă bucurie în casă”.

Corala „Gavriil Musicescu” a Mitropoliei Basarabiei l-a colindat apoi pe Patriarhul României care a apreciat că grupul a venit „de la distanțe mari și a cântat frumos” fiind un cor bine pregătit.

A treia ceată de colindători a venit din Parohia Deal, județul Alba. Ei au purtat costume populare specifice zonei. Părintele Patriarh i-a felicitat atât pentru colindele autentice cât și pentru vestimentația tradițională purtată.

Corul Operei Naționale a fost cel de al patrulea grup care a colindat marți seara la Reședința Patriarhală. Patriarhul Daniel le-a urat „sărbători fericite, pace în suflet și bucurie” și a spus că ei aduc „bucurie peste tot cu această frumoasă vestire a Nașterii Domnului”.

Grupul care a încheiat seria de colindători de marți seară a fost Corul „Corona” al Jandarmeriei Române. Părintele Patriarh i-a felicitat „pentru această performanță de cântări tradiționale și colinde românești” și le-a urat sărbători fericite.

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Comentarii Facebook


Știri recente

LIVE: Slujba Învierii la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiază slujba Învierii la Catedrala Patriarhală. Mii de credincioși participă la eveniment pe Colina Patriarhiei. Din soborul slujitor fac parte Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, precum…