Sfântul Ioan Botezătorul, sărbătorit la Stockholm

Românii aflaţi în capitala Suediei au prăznuit Soborul Sfântului Ioan Botezătorul. Miercuri, 7 ianuarie 2015 în biserica românească din Bredäng-Stockholm, Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord, împreună cu preoții slujitori Ioan Ruja, Florin Balan, Dan-Virgil Păcurar și diaconul Sorin Sîplăcan.

În cuvântul de învățătură, potrivit episcopiascandinavia.se, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie s-a referit la lucrarea și mărturisirea Sfântul Proroc Ioan, Prietenul Mirelui Bisericii și Botezătorul Său.

Cu prilejul hramului, Preasfințitul Macarie a felicitat pe toți cei care poartă numele Sfântului Ioan și a binecuvântat credincioșii prin stropirea cu Aghiasma Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente

LIVE: Slujba Învierii la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiază slujba Învierii la Catedrala Patriarhală. Mii de credincioși participă la eveniment pe Colina Patriarhiei. Din soborul slujitor fac parte Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, precum…