7 ani de la moartea Arhiepiscopului Epifanie: IPS Ciprian s-a rugat pentru predecesorul său

Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian a oficiat sâmbătă o slujbă de pomenire pentru Arhiepiscopul Epifanie Norocel, de la a cărui trecere în veşnicie s-au împlinit 7 ani.

În Catedrala „Înălțarea Domnului” din municipiul Buzău, alături de ierarh au slujit mai mulţi părinți consilieri și inspectori din Administrația eparhială, protoieriei, ieromonahi și alți preoți din eparhie.

Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre viața și multiplele realizări ale Arhiepiscopului Epifanie, îndemnându-i pe cei prezenți să-l pomenească permanent în rugăciunile lor.

„Perioada de arhipăstorire a Arhiepiscopului Epifanie a fost una prolifică, din multe puncte de vedere. Pentru aceasta, se cuvine să îndreptăm cuvânt de mulțumire către Dumnezeu, Care a lucrat din belșug prin Arhiereul Epifanie, pentru că orice ierarh este, prin excelență, părinte al Bisericii și toți avem datoria creștinească de a-l pomeni cu dragoste, cu sinceritate, în rugăciunile particulare și, de asemenea, la Sfânta Liturghie”.

Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie Norocel a condus Eparhia Buzăului și Vrancei din data de 4 iulie 1982 până la mutarea sa la Domnul, în ziua de 7 ianuarie 2013. Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei.

„Vă îndemn pe toți să nu îl dați uitării, mai ales că a fost un părinte contemporan. Aici, în Catedrala Arhiepiscopală pe care a ctitorit-o, dar și în Catedrala Voievodală, unde a slujit, a fost totdeauna aproape de credincioșii care se îmbisericesc în fiecare duminică și sărbătoare și chiar în fiecare zi”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

La final, slujitorii au mers la mormântul fostului arhipăstor al Buzăului și Vrancei din Catedrala Arhiepiscopală unde au oficiat un Trisaghion și au cântat „Veșnica pomenire”.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…