Noul paroh primit la Parava la 40 de zile de la plecarea Părintelui Marius Bărăscu

Duminică, la împlinirea a 40 de zile de la tragicul accident care a îndurerat întreaga țară, a lăsat o comunitate băcăuană fără duhovnic și o familie cu patru copii fără tată, a fost primit la Parava noul paroh, în persoana Părintelui Marius Gheorghiță Prisecariu.

Cel care l-a prezentat credincioșilor pe noul paroh a fost Arhimandritul Pimen Costea, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Delegatul Arhiepiscopului Ioachim a pus accent pe faptul că „tinerețea” părintelui hirotonit de curând reprezintă o calitate și i-a îndemnat pe cei prezenți să-i fie sprijin.

„Rugați-vă pentru el să primească de la Dumnezeu preoție ușoară, frumoasă și rodnică, să ducă cât mai multe suflete la Dumnezeu”, a spus Arhim. Pimen Costea.

După Sfânta Liturghie și ceremonia de instalare, soborul slujitor și credincioșii împreună cu noul paroh au mers la mormântul Părintelui Marius Bărăscu pentru slujba de pomenire ocazionată de împlinirea a 40 de zile de la trecerea sa la cele veșnice.

Mormântul Pr. Marius Bărăscu și preoteasa Anca Petronela în fundal. Foto credit: Facebook / Remus Lupuleasa

Slujba a fost urmată de o agapă organizată de familia părintelui Marius Bărăscu.

O slujbă de pomenire pentru Părintele Marius Bărăscu a fost oficiată și la Catedrala din Roman, informează Eparhia pe site-ul oficial.


Preotul Marius Bărăscu din Parava a trecut la cele veșnice pe 7 august, în urma unui accident rutier produs cu o zi înainte ca el să împlinească vârsta de 35 de ani.

A rămas îndurerată o familie cu patru copii. Arhiepiscopia Bucureștilor și cea a Romanului au venit în sprijinul preotesei și al copiilor ei.

Preoteasa Anca Petronela Bărăscu și cei patru copii pot fi sprijiniți în continuare prin donații online la următorul link, sau direct în contul în lei RO94BTRLRONCRT0271354301.

Foto credit: Facebook / Remus Lupuleasa

Comentarii Facebook


Știri recente