Arhiepiscopia Romanului va achiziționa un imobil pentru familia preotului Bărăscu

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a inițiat demersurile în vederea achiziţionării unei locuințe în Bacău pentru cei cinci membri ai familiei preotului decedat în tragicul accident rutier de la Cleja.

Anunţul a fost făcut printr-un comunicat de presă emis de eparhie în data de 13 august.

Reprezentanţii arhiepiscopiei au prezentat mai multe acțiuni de solidaritate demarate în vederea ajutorării familiei părintelui Bărăscu.

Plata utilităților la noul imobil și alte cheltuieli necesare bunei desfășurări a vieții de familie vor fi susţinute de Protoieria Sascut.

Parohia Lazaret Bacău va oferi constant alimente, haine, rechizite și alte bunuri, iar Asociația Hârja va pune la dispoziţie lunar o sumă de bani pentru angajarea unei bone după ce Petronela Bărăscu va începe activitatea profesională.

Totodată „centrul eparhial va face demersurile necesare în vederea deschiderii a trei conturi speciale în lei, euro și dolari, pentru donatorii și sponsorii care vor dori să sprijine familia părintelui Marius Bărăscu”.

În cadrul celorlalte protopopiate ale eparhiei vor fi organizate colecte pentru buna desfășurare a procesului educațional al celor 4 copii.

Acţiunile de solidaritate ale Arhiepiscopiei Romanului se alătură celor demarate de Arhiepiscopia Bucureştilor.

În data de 12 august, la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Permanenţa Arhiepiscopiei Bucureştilor a hotărât acordarea unui sprijin financiar în valoare de 5.000 de lei pentru familia părintelui Bărăscu.

Părintele Marius Gabriel a decedat în data de 7 august în urma unui accident rutier.

Înmormântarea a avut loc duminică, 11 august 2019, la Parava, fiind oficiată de Arhiepiscopul Ioachim al Romanului şi Bacăului.

Preoteasa Bărăscu Anca Petronela și cei patru copii pot fi sprijiniți prin donații online la următorul link, sau direct în contul în lei RO94BTRLRONCRT0271354301.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente