Un nou an școlar pentru elevii Seminarului Teologic din Buzău

Elevii Seminarului Teologic Chesarie Episcopul din Buzău au participat în data de 11 septembrie 2017 la festivitatea de deschidere a noului an școlar. Evenimentul a avut loc în Paraclisul Arhiepiscopal Sfinții Împărați Constantin și Elena din incinta Centrului Eparhial, unde a fost oficiată o slujbă de Te Deum.

La manifestare au fost prezenți: consilieri eparhiali, cadre didactice și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Buzău, informează Dragoş Olteanu, Consilier Mass Media al Eparhiei.

După oficierea slujbei, părintele Gheorghe Sava Popa, Directorul Seminarului, a rostit un cuvânt în care a evidențiat rezultatele remarcabile obținute de elevii seminariști, anul trecut, la concursurile și olimpiadele școlare, precum și la examenul de bacalaureat.

În același timp, părintele director a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, pentru susținerea instituției de învățământ atât în plan administrativ-gospodăresc, cât și prin acordarea de burse și tabere gratuite elevilor merituoși.

Tot cu acest prilej, Prof. Robert Roşioru, Inspector de Religie pe judeţul Buzău, a dat citire mesajului Ministrului Educației Naționale, Liviu-Marian Pop, la începutul anului școlar.

Delegații Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian la eveniment au fost Pr. Bogdan Ene, Consilier eparhial coordonator, și Pr. Alin-Leontin Balica, Consilier eparhial la Sectorul Administrativ-bisericesc.

Părintele consilier Alin Balica a transmis mesajul de binecuvântare al chiriarhului locului și i-a îndemnat pe elevi să ducă mai departe tradiția și prestigiul școlii teologice de la Buzău.

La Seminarul buzoian studiază un număr de 126 elevi, în 5 clase, dintre care una este destinată cântăreților bisericești. Alte structuri ale Seminarului sunt grădiniţele Căsuţa Piticilor şi Cuvioasa Parascheva din municipiu, unde învață 183 de copii.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente