Un nou an școlar pentru elevii Seminarului Teologic din Buzău

Elevii Seminarului Teologic Chesarie Episcopul din Buzău au participat în data de 11 septembrie 2017 la festivitatea de deschidere a noului an școlar. Evenimentul a avut loc în Paraclisul Arhiepiscopal Sfinții Împărați Constantin și Elena din incinta Centrului Eparhial, unde a fost oficiată o slujbă de Te Deum.

La manifestare au fost prezenți: consilieri eparhiali, cadre didactice și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Buzău, informează Dragoş Olteanu, Consilier Mass Media al Eparhiei.

După oficierea slujbei, părintele Gheorghe Sava Popa, Directorul Seminarului, a rostit un cuvânt în care a evidențiat rezultatele remarcabile obținute de elevii seminariști, anul trecut, la concursurile și olimpiadele școlare, precum și la examenul de bacalaureat.

În același timp, părintele director a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, pentru susținerea instituției de învățământ atât în plan administrativ-gospodăresc, cât și prin acordarea de burse și tabere gratuite elevilor merituoși.

Tot cu acest prilej, Prof. Robert Roşioru, Inspector de Religie pe judeţul Buzău, a dat citire mesajului Ministrului Educației Naționale, Liviu-Marian Pop, la începutul anului școlar.

Delegații Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian la eveniment au fost Pr. Bogdan Ene, Consilier eparhial coordonator, și Pr. Alin-Leontin Balica, Consilier eparhial la Sectorul Administrativ-bisericesc.

Părintele consilier Alin Balica a transmis mesajul de binecuvântare al chiriarhului locului și i-a îndemnat pe elevi să ducă mai departe tradiția și prestigiul școlii teologice de la Buzău.

La Seminarul buzoian studiază un număr de 126 elevi, în 5 clase, dintre care una este destinată cântăreților bisericești. Alte structuri ale Seminarului sunt grădiniţele Căsuţa Piticilor şi Cuvioasa Parascheva din municipiu, unde învață 183 de copii.

Comentarii Facebook


Știri recente