Sute de piteșteni au participat la hramul Parohiei Maica Precista

Sute de credincioși au participat marți la sărbătoarea hramului Parohiei Maica Precista din Pitești. Cei prezenți au luat parte atât la Sfânta Liturghie, cât și la slujbă de pomenire pentru ctitorii lăcașului de cult, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Serviciul religios, din data de 21 noiembrie 2017, a fost oficiat de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic. În cadrul acestuia, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a rostit o omilie în care a amintit creștinilor de grija permanentă a Maicii Domnului pentru toții oamenii.

La final, preoții slujitori au primit din partea ierarhului argeșean distincția eparhială Crucea Basarabă. Aceasta a fost oferită în semn de prețuire pentru activitatea din cadrul parohiei.


Între anii 1996-2010, lăcașul de închinare a beneficiat de ample lucrări de renovare, începând cu restaurarea picturii și continuând cu reparații exterioare, inclusiv ale acoperișului. De asemenea, în interior s-a înlocuit mobilierul și au fost achiziționate candelabre noi. Interiorul a fost mochetat în întregime.

Foto credit: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Programul hramului dedicat Sfintei Parascheva de la Iaşi

În acest an, manifestările dedicate sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva vor avea loc, la Iași, în perioada 11-14 octombrie 2018, anunţă Doxologia. Alături de moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi aduse spre închinare și moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina.…

A început deshumarea Episcopului Grigorie Leu

Arheologii de la IICCMER și instituțiile muzeale colaboratoare au început marți, 25 septembrie, acțiunea de deshumare a rămășițelor Episcopului Grigorie Leu, informează Episcopia Huşilor. Marţea aceasta au fost efectuate săpăturile până la nivelul superior al…