Sute de piteșteni au participat la hramul Parohiei Maica Precista

Sute de credincioși au participat marți la sărbătoarea hramului Parohiei Maica Precista din Pitești. Cei prezenți au luat parte atât la Sfânta Liturghie, cât și la slujbă de pomenire pentru ctitorii lăcașului de cult, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Serviciul religios, din data de 21 noiembrie 2017, a fost oficiat de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic. În cadrul acestuia, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a rostit o omilie în care a amintit creștinilor de grija permanentă a Maicii Domnului pentru toții oamenii.

La final, preoții slujitori au primit din partea ierarhului argeșean distincția eparhială Crucea Basarabă. Aceasta a fost oferită în semn de prețuire pentru activitatea din cadrul parohiei.


Între anii 1996-2010, lăcașul de închinare a beneficiat de ample lucrări de renovare, începând cu restaurarea picturii și continuând cu reparații exterioare, inclusiv ale acoperișului. De asemenea, în interior s-a înlocuit mobilierul și au fost achiziționate candelabre noi. Interiorul a fost mochetat în întregime.

Foto credit: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Comentarii Facebook


Știri recente