Săptămâna duhovnicească în școlile teologice din Alba Iulia

Şcolile teologice din Alba Iulia se află în Săptămâna duhovnicească. Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat luni, 14 martie 2016, la Catedrala Reîntregirii, prima parte a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, a precizat Părintele Bogdan Avram, Secretar Eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu le-a vorbit credincioşilor prezenţi la slujbă în cadrul cuvântului de învățătură despre Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul.

Finalul acestei minunate rugăciuni ne face să conştientizăm propriile noastre greşeli, stare care presupune începutul mântuirii, iar cunoaşterea păcatelor este atât de importantă pentru că, doar atunci, în sufletul nostru apare starea de pocăinţă” a mărturisit Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu.

Programul liturgic la care participă elevii seminarişti şi studenţii în teologie este unul special. În prima parte a zilei se fac rugăciuni specifice primelor ceasuri ale dimineţii oficiate în paraclisele instituţiilor de învăţământ, iar după amiază tinerii participă la slujbele săvârşite în Catedrala Arhiepiscopală. De asemenea, în fiecare seară din această săptămână, la finalul slujbei sunt susţinute prelegeri cu diferite teme de către preoţii din cadrul Arhiepiscopiei.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…