Săptămâna duhovnicească în școlile teologice din Alba Iulia

saptamana-duhovniceasca-in-scolile-teologice-din

Şcolile teologice din Alba Iulia se află în Săptămâna duhovnicească. Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat luni, 14 martie 2016, la Catedrala Reîntregirii, prima parte a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, a precizat Părintele Bogdan Avram, Secretar Eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu le-a vorbit credincioşilor prezenţi la slujbă în cadrul cuvântului de învățătură despre Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul.

Finalul acestei minunate rugăciuni ne face să conştientizăm propriile noastre greşeli, stare care presupune începutul mântuirii, iar cunoaşterea păcatelor este atât de importantă pentru că, doar atunci, în sufletul nostru apare starea de pocăinţă” a mărturisit Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu.

Programul liturgic la care participă elevii seminarişti şi studenţii în teologie este unul special. În prima parte a zilei se fac rugăciuni specifice primelor ceasuri ale dimineţii oficiate în paraclisele instituţiilor de învăţământ, iar după amiază tinerii participă la slujbele săvârşite în Catedrala Arhiepiscopală. De asemenea, în fiecare seară din această săptămână, la finalul slujbei sunt susţinute prelegeri cu diferite teme de către preoţii din cadrul Arhiepiscopiei.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
01

A XVIII-a ediţie a „Colocviilor Putnei”

În după-amiaza zilei de miercuri, 20 iulie 2016, la Mănăstirea Putna a început ediţia aniversară „Putna 550“ a Simpozionului internaţional de istorie „Colocviile Putnei“, a XVIII-a din şirul de reuniuni ştiinţifice începute în anul 2005,…

01

Liturghie arhierească la Albac

În ziua sărbătorii Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, miercuri 20 iulie 2016,  Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica mănăstirii ,,Sfântul Proroc Ilie” de la Albac, jud. Alba, informează site-ul oficial…