Săptămâna duhovnicească în școlile teologice din Alba Iulia

Şcolile teologice din Alba Iulia se află în Săptămâna duhovnicească. Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat luni, 14 martie 2016, la Catedrala Reîntregirii, prima parte a Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul, a precizat Părintele Bogdan Avram, Secretar Eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu le-a vorbit credincioşilor prezenţi la slujbă în cadrul cuvântului de învățătură despre Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul.

Finalul acestei minunate rugăciuni ne face să conştientizăm propriile noastre greşeli, stare care presupune începutul mântuirii, iar cunoaşterea păcatelor este atât de importantă pentru că, doar atunci, în sufletul nostru apare starea de pocăinţă” a mărturisit Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu.

Programul liturgic la care participă elevii seminarişti şi studenţii în teologie este unul special. În prima parte a zilei se fac rugăciuni specifice primelor ceasuri ale dimineţii oficiate în paraclisele instituţiilor de învăţământ, iar după amiază tinerii participă la slujbele săvârşite în Catedrala Arhiepiscopală. De asemenea, în fiecare seară din această săptămână, la finalul slujbei sunt susţinute prelegeri cu diferite teme de către preoţii din cadrul Arhiepiscopiei.

Comentarii Facebook


Știri recente