Pr. Bogdan Chiorean a fost premiat la Gala Elitelor Medicale Transilvane

Părintele Bogdan Chiorean a primit joi premiul de excelenţă în ocrotirea pacienţilor pentru activitatea desfăşurată în cadrul Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie”, informează Radio Renaşterea.

Evenimentul a avut loc în cadrul celei de-a III-a ediţie a Galei Elitelor Medicale Transilvane, la Wonderland Resort Cluj-Napoca.

Între orele 10 – 18:30 s-au desfăşurat o serie de manifestări ştiinţifice, iar de la ora 19:00 a avut loc premierea medicilor din Transilvania care s-au remarcat prin activităţi deosebite.

Printre cei premiaţi se numără:

  • Raed Arafat premiul pentru susţinerea sistemului sanitar românesc,
  • Ministrul Sănătăţii Ec. Sorina Pintea – premiul pentru management spitalicesc de excelenţă,
  • univ. Petru Adrian Mircea – premiul pentru cercetare şi dezvoltare academică.

Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca

este un proiect medico-social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului care a fost inițiat în anul 2009 de către PS Episcop Vasile Someşanul, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolit Bartolomeu.

Centrul a fost sfinţit și inaugurat în 9 noiembrie 2012, în ziua de prăznuire a Sfântului Nectarie.

IPS Andrei vizitând pacienţii internaţi în cadrul centrului. Foto credit: ZL

Centrul de Sănătate Multifuncțional Sfântul Nectarie din București

De asemenea, în capitală funcționează sub patronajul Arhiepiscopiei Bucureștilor Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie”. Acesta furnizează servicii de îngrijire medicală paliativă pentru pacienţii adulţi cu afecţiuni oncologice în stadiu terminal, sporind creşterea calității vieții acestora printr-un complex de îngrijiri medicale şi spirituale.

Inaugurat în anul 2012 de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, este situat în incinta Parohiei Sfântul Pantelimon din Sectorul 2 al Capitalei.

Unități medicale sub patronajul Bisericii

În prezent, sub patronajul Bisericii funcţionează 40 de unităţi medicale şi farmaceutice. Biserica Ortodoxă este, la ora actuală, cel mai mare filantrop din punct de vedere al contribuţiei în lucrarea socială.

Spitalul Providenţa din Iaşi, înfiinţat în 1998 de Patriarhul Daniel în timpul păstoririi sale ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, este un exemplu în acest sens, deoarece este cel mai mare spital al BOR, având o structură avizată de Ministerul Sănătății, cu o capacitate de 102 paturi.

Foto credit: M. Tripon

Comentarii Facebook


Știri recente