Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient, la Patriarhia Română

La Catedrala Patriarhală a avut loc vineri, 28 noiembrie 2014, ceremonia întâmpinării oficiale a delegaţiei Patriarhiei Antiohiei şi a Întregului Orient. Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient a fost primit vineri de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române cu prilejul vizitei frăţeşti pe care o efectuează în Patriarhia Română. La primirea oficială a delegaţiei Patriarhiei Antiohiei şi a Întregului Orient a fost oficiată o slujbă de Te Deum de către Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop Vicar Patriarhal, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Cu acest prilej, Patriarhul României a adresat un cuvânt de bun venit.

„Suntem deosebit de onoraţi şi, în acelaşi timp, bucuroşi pentru că Preafericirea Voastră aţi găsit timpul să ne faceţi o vizită frăţească şi să ne rugăm împreună în această Catedrală şi să săvârşim împreună Sfânta Liturghie într-o zi mare pentru poporul român şi anume pomenirea Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României. Vă dorim bun venit şi în aceste zile, pe lângă vizitele pe care le veţi desfăşura vom avea şi prilejul să fim informaţi direct despre situaţia creştinilor care suferă în Orientul Mijlociu şi mai ales din Siria”, a spus Preafericirea Sa.

La rândul său, Preafericitul Părinte Ioan al X-lea a mulțumit pentru ajutorul constant pe care Biserica Ortodoxă Română îl acordă Bisericii Antohiei, la fel ca în trecut. De asemenea, a exprimat durerea pe care creștinii din Patriarhiei Antiohiei o trăiesc, în contextul războiului din Siria: „Siria plăteşte cu sângele fiilor ei preţul demnităţii şi al suveranităţii ei. Iar noi am afirmat şi mai afirmăm că soluţia în Siria vine numai prin dialogul politic şi paşnic. Ne-am săturat de sloganurile îndulcite. Singurul deziderat trebuie să fie recuperarea păcii în toată Siria şi ştim că acest lucru nu este imposibil pentru că ne amintim foarte bine cum era ţara aceasta o patrie a păcii înainte de anul 2011. Nu dorim să vedem ţara noastră ca pe un pământ al terorismului transfrontalier”.

Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient, a ajuns în această dimineață în țara noastră. Preafericirea Sa a fost întâmpinat, împreună cu delegaţia oficială, la Aeroportul internațional „Henri Coandă” din Bucureşti de o delegație a Bisericii noastre condusă de Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, în calitate de delegat al Patriarhului României.

Comentarii Facebook


Știri recente