Manifestările „Filocalia” încep la Arad

Vineri, 04 martie 2016, va avea loc deschiderea manifestărilor Filocalia la Arad, cu binecuvântarea și prin grija părintească a Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. Noutatea este că din acest an Filocalia se transformă dintr-un festival anual într-un program de manifestări spirituale și culturale complexe ce se vor derula pe parcursul întregului an calendaristic 2016.

Prima etapă a manifestărilor Filocalia din acest an se va desfăşura între 04-23 martie 2016, având ca invitați principali pe Părintele Nikolai Sakharov, Părintele Agapie Corbu și Dr. Dan Cioată de la Universitatea de Vest Vasile Goldiș, după cum ne-a precizat Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial.

Invitatul deosebit al acestor prime manifestări filocalice este Părintele Nikolai Sakharov de la Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul din Essex, care, pe lângă manifestările publice, va avea un dialog cu studenții Facultății de Teologie Ilarion V. Felea a Universității Aurel Vlaicu. De asemenea, credincioșii Parohiilor Nașterea Sf. Ioan Botezătorul din Arad-Bujac și Nașterea Domnului din Micălaca Veche II-Arad, profesorii și profesoarele de religie, precum și elevii și elevele Colegiilor și Liceelor arădene se vor întâlni cu invitatul special, parintele Nikolai Sakharov.

De asemenea, organizatorii, Arhiepiscopia Aradului și Centrul Cultural Județean Arad, prin implicarea Consiliului Județean Arad și a Primăriei Aradului, vor prezenta un program deosebit dedicat educației ortodoxe a tineretului.

Filocalia reprezintă momente de bucurie, comuniune și de har pentru iubitorii de frumusețe dumnezeiască care vin pentru a sorbi o picătură din izvorul ethosului ortodox, dătător de pace, har și lumină. Cei interesaţi pot participa la manifestările Filocalia cu următorii invitați: Părintele Nikolai Sakharov la Teatrul Ioan Slavici (07 martie, ora 18:00), la Sala Ferdinand a Primăriei Aradului (09 martie, ora 18:00); Părintele Agapie Corbu la Sala Ferdinand a Primăriei Aradului (10 martie, ora 18:00) și Dr. Dan Cioată la Universitatea de Vest Vasile Goldiș, (23 martie, ora 10:00) și la Sala Ferdinand a Primăriei Aradului (23 martie, ora 18:00).

Comentarii Facebook


Știri recente