Lumina Sfântă a ajuns în România – 2018

Patriarhul_Daniel_a_primit_Sfanta_Lumina_Catedrala_Patriarhala (6)

„Este a zecea oară când primim acest mare dar de binecuvântare din mormântul Învierii Mântuitorului Iisus Hristos”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel sâmbătă seara la primirea delegației care a adus Lumina Sfântă de la Ierusalim.

Tradiția aducerii Luminii Sfinte de o delegație a Patriarhiei Române direct din Ierusalim și distribuirea ei prin Eparhii în bisericile din întreaga țară în noaptea de Înviere a fost instituită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în 2008.

Delegația condusă de PS Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a sosit pe Aeroportul din Otopeni în jurul orei 18:45.

La Catedrală a fost întâmpinată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și de Episcopii vicari Patriarhali PS Varlaam Ploieșteanul și PS Ieronim Sinaitul. După ce a fost intonat imnul Lumină lină și a fost rostită o ectenie, Părintele Patriarh a primit candela cu focul sfânt.

Foto credit: Robert Nicolae / Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Gânduri la Evanghelia Duminicii

Pericopa evanghelică din duminica a douăsprezecea după Rusalii ilustrează dialogul dintre tânărul bogat şi Mântuitorul IIsus Hristos privind dobândirea vieţii veşnice. Părintele Patriarh Daniel prezintă sintetic principalele învăţături pe care textul evanghelic le transmite: „În…