Lumina Sfântă a ajuns în România – 2018

Patriarhul_Daniel_a_primit_Sfanta_Lumina_Catedrala_Patriarhala (6)

„Este a zecea oară când primim acest mare dar de binecuvântare din mormântul Învierii Mântuitorului Iisus Hristos”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel sâmbătă seara la primirea delegației care a adus Lumina Sfântă de la Ierusalim.

Tradiția aducerii Luminii Sfinte de o delegație a Patriarhiei Române direct din Ierusalim și distribuirea ei prin Eparhii în bisericile din întreaga țară în noaptea de Înviere a fost instituită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în 2008.

Delegația condusă de PS Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a sosit pe Aeroportul din Otopeni în jurul orei 18:45.

La Catedrală a fost întâmpinată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și de Episcopii vicari Patriarhali PS Varlaam Ploieșteanul și PS Ieronim Sinaitul. După ce a fost intonat imnul Lumină lină și a fost rostită o ectenie, Părintele Patriarh a primit candela cu focul sfânt.

Foto credit: Robert Nicolae / Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Satul românesc omagiat la Patriarhie

Satul românesc este omagiat zilele acestea la Catedrala Patriarhală prin veşmintele folosite în cultul divin public. Începând cu această duminică până joia viitoare slujitorii Catedralei Patriarhale vor purta la slujbe un set de veşminte cu…