În imagini: Patriarhul Ecumenic a inaugurat noua sală sinodală de la Mănăstirea Halki

Inaugurarea salii sinodale de la Manastirea Halki

Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a inaugurat marți noua sală sinodală de la Mănăstirea Sfânta Treime – Halki în deschiderea lucrărilor ordinare ale Sfântului Sinod din luna iulie 2018.

Înainte de a începe lucrările Sfântului Sinod, Patriarhul Bartolomeu a oficiat slujba de sfințire a sălii sinodale organizate la Mănăstirea Halki prin purtarea de grijă a Mitropolitului Elpidofor de Bursa, starețul mănăstirii.

Până în prezent, majoritatea ședințelor sinodale ale ierarhilor Patriarhiei Ecumenice au fost ținute în clădirile Patriarhiei din cartierul Fanar al Constantinopolului.

În cursul ședinței de marți, 10 iulie, Sfântul Sinod a ales pentru prima dată un Mitropolit de Ankara după anul 1922 când a fost vacantat scaunul mitropolitan.

Foto: Nikos Manghinas / Patriarhia Ecumenică

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Ce s-a vorbit la Iași și Neamț despre „Duhovnicul Bucureștilor”

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi au organizat în perioada 13-15 noiembrie 2018 Colocviul Internaţional „Întâlnirea cu Duhovnicul”, dedicată „Duhovnicului Bucureștilor” – Părintele Sofian Boghiu (1912-2002). Mitropolitul Teofan despre „Duhovnicul…