În imagini: Patriarhul Ecumenic a inaugurat noua sală sinodală de la Mănăstirea Halki

Inaugurarea salii sinodale de la Manastirea Halki

Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a inaugurat marți noua sală sinodală de la Mănăstirea Sfânta Treime – Halki în deschiderea lucrărilor ordinare ale Sfântului Sinod din luna iulie 2018.

Înainte de a începe lucrările Sfântului Sinod, Patriarhul Bartolomeu a oficiat slujba de sfințire a sălii sinodale organizate la Mănăstirea Halki prin purtarea de grijă a Mitropolitului Elpidofor de Bursa, starețul mănăstirii.

Până în prezent, majoritatea ședințelor sinodale ale ierarhilor Patriarhiei Ecumenice au fost ținute în clădirile Patriarhiei din cartierul Fanar al Constantinopolului.

În cursul ședinței de marți, 10 iulie, Sfântul Sinod a ales pentru prima dată un Mitropolit de Ankara după anul 1922 când a fost vacantat scaunul mitropolitan.

Foto: Nikos Manghinas / Patriarhia Ecumenică

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Lucrările Adunării Naţionale Bisericeşti | FOTO

Astăzi, 20 februarie 2019, în Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei, au  avut loc lucrările Adunării Naţionale Bisericeşti. Înainte de începerea lucrărilor membrii Adunării Naţionale Bisericeşti au participat împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în Catedrala Patriarhală,…