Maica Domnului, ocrotitoarea Catedralei din Giurgiu

În fiecare an în ziua de 15 august, Catedrala Episcopală din Giurgiu îşi sărbătoreşte hramul istoric „Adormirea Maicii Domnului”, prilej de aleasă bucurie duhovnicească pentru credincioşii eparhiei.

Anul acesta, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, manifestările religioase dedicate Praznicului Adormirii Maicii Domnului vor debuta duminică, 14 august, începând cu orele 17.00, când un sobor de preoţi şi diaconi va oficia Slujba Vecerniei Mari unită cu Litia şi Slujba Prohodului Maicii Domnului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Luni, 15 august, în ziua Slăvitului Praznic al Adormirii Maicii Domnului, va fi oficiată Sfânta Liturghie de către Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Credincioşii prezenţi la sfintele slujbe vor avea posibilitatea să se închine şi la un fragment din moaştele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

 

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…