Examen de duhovnicie în Arhiepiscopia Bucureștilor. Comisia a fost prezidată de PS Timotei Prahoveanul (VIDEO)

examen-de-duhovnicie-in-arhiepiscopia-bucurestilor

15 preoți din București, Ilfov și Prahova au susținut astăzi, 1 martie 2017,  examenul de duhovnicie, organizat la Centrul eparhial din Capitală.

Comisia prezidată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost alcătuită din consilieri eparhiali și un profesor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti.

Învăţăm permanent din evlavia şi dragostea oamenilor şi a tinerilor, aşa cum sunt şi aceşti tineri preoţi care au, mai ales, un zel misionar pe care doresc să îl împlinească în parohiile care le-au fost încredinţate, a declarat PS Timotei Prahoveanul pentru Trinitas Tv.

Cu această râvnă ei pornesc pe drumul păstoririi sufletelor ca duhovnici, ca păstori de suflete încredinţaţi că se vor întâlni întotdeauna cu milostivirea lui Dumnezeu, a subliniat Ierarhul.

În Biserica Ortodoxă Română pentru a deveni duhovnic, preotul trebuie să susțină un examen în cadrul căruia i se verifică aptitudinile pastorale, dar și maturitatea duhovnicească.

Examenul de duhovnicie are loc de mai multe ori pe an și este susținut de preoţii nou hirotoniţi şi care au efectuat perioada de practică liturgică.

Hirotesii de duhovnici | Patriarhul Daniel: Spovedania este medicină duhovnicească – Basilica.ro

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
Vulturul Patriarhal - Foto comunicat

Precizări referitoare la ședințele de lucru ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și ale Sinodului Permanent din zilele de 17 și 18 august 2017

În ziua de joi, 17 august 2017, va fi prezentat și discutat referatul Cancelariei Sfântului Sinod privitor la propunerile Comisiei pentru Statut și regulamente referitoare la analizarea sesizărilor sau acuzațiilor aduse ierarhilor Bisericii Ortodoxe, precum…