Acţiunea „Ora de religie altfel” la Parohia Govândari din Reşiţa, jud. Caraş-Severin

La Biserica „Sfântul Apostol Petru şi Pavel – Govândari” din Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, a avut loc joi, 17 martie 2016, acţiunea „Ora de Religie altfel”, informează diac. Pavel Canea de la Biroul de Presă al Eparhiei Caransebeşului. Tema activităţii a fost dedicată sfinţilor.

La iniţiativa doamnei profesor Ortensia-Diana Raţiu de la Şcoala Gimnazială Nr.7 Reşiţa şi cu sprijinul părintelui paroh Petru Berbentia, elevii clasei a VI-a B au prezentat în cadrul unor referate informaţii despre viaţa şi activitatea unui sfânt ales de fiecare copil în parte.

„Ineditul acestei lecţii s-a datorat gazdei, părintelui Bebentia, care, la fiecare sfânt prezentat, a oferit informaţii în plus îmbogăţind lecţia şi făcând-o şi mai atractivă. La final, elevii au mulţumit pentru lecţia deosebită şi şi-au exprimat dorinţa de a reveni la biserică pentru o nouă lecţie interesantă”, a precizat prof. Ortensia-Diana Raţiu.

***

Construită şi pictată între anii 1995-2002, Biserica este primul locaş ortodox ridicat în cartierul Lunca Bârzavei, din municipiul Resiţa. Biserica are forma de ,,navă” cu abside mai largi în dreptul stranelor. Pictura, realizată în tempera, a fost executată de Rita Aldea din Reşiţa. Biserica a fost sfinţită în data de 26 Decembrie 1998.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Congres dedicat tinerilor în Episcopia Caransebeșului

Oameni de cultură, autorități locale, preoți și voluntari, precum și tineri participă în perioada 17-19 februarie 2017 la Congresul centrelor de tineret al Episcopiei Caransebeșului intitulat Forme concrete de implicare a Bisericii în educația tinerilor.…