Ziua Porţilor Deschise la Sarmizegetusa Regia: Vor fi prezentate rezultatele noilor cercetări arheologice

Rezultatele cercetării arheologice efectuate în acest an la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia vor fi prezentate vizitatorilor sâmbătă, cu ocazia Ziulei Porţilor Deschise, organizată de Consiliul Judeţean Hunedoara prin Direcţia Generală de Administrare Monumente şi Promovare Turistică (DGMAPT).

Situl arheologic este deschis în mod gratuit pentru vizitare între orele 9:00 și 19:00.

Specialiștii care au făcut cercetări în perimetrul cetăţii în acest an le vor oferi celor interesați explicaţii ştiinţifice.

Cercetarea arheologică de la Grădiştea de Munte-Sarmizegetusa Regia continuă în acest an pe terasa a IX-a, unde în 2017 a fost identificat un nou edificiu de cult cu baze de calcar şi pe terasa a X-a, pentru documentarea căii de acces spre templul mare de andezit.

Cercetarea arheologică de la Grădiştea de Munte-Sarmizegetusa Regia continuă în acest an pe terasa a IX-a, unde în 2017 a fost identificat un nou edificiu de cult. Foto: DGAMTP Hunedoara

Colectivul de cercetare, sub conducerea căruia se desfăşoară cercetările arheologice, este compus din reprezentanţi ai Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, ai Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca, ai Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva şi ai DGAMPT Hunedoara.

Sâmbătă, 20 august 2022, de Ziua Porților Deschise, cercetătorii vor oferi explicații despre noile cercetări realizate anul acesta la Sarmizegetusa Regia. Foto: DGAMTP Hunedoara

Cercetările arheologice sunt finanţate de Consiliul Judeţean Hunedoara şi de Ministerul Culturii.

Foto credit: Facebook / Administrația Sarmizegetusa Regia

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente