Ziua Națională a Greciei sărbătorită la Catedrala Mitropolitană din Atena

La mulți ani, binecuvântați, productivi și pașnici, a urat Arhiepiscopul Ieronim al Eladei tuturor celor prezenți la slujba de Te Deum oficiată sâmbătă la Catedrala Mitropolitană din Atena. În data de 25 martie, poporul grec sărbătorește Ziua națională, care marchează declanșarea Războiului de independență din 1821.

La slujba festivă din Atena a participat Președintele elen, Excelența Sa Prokopis Pavlopoulos, reprezentanți ai puterilor locale și de stat și reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxe în Grecia.

Conform site-ului Arhiepiscopiei Atenei, slujba de Te Deum cu prilejul Zilei Naționale a Greciei a fost oficiată de Protosinghelul Arhiepiscopiei Atenei, Arhim. Simeon Voliotis.

În 25 martie, Republica Elenă își sărbătorește Ziua națională, care marchează declanșarea Războiului de independență din 1821.

Războiul de eliberare națională a durat din 1821 până în 1829. Imperiul Otoman a recunoscut independența Greciei, declarată la 13 ianuarie 1822. Proclamată regat în 1823, Grecia și-a stabilit din anul 1834 capitala la Atena.

Grecia este membru NATO din 1952 și membru deplin al UE din anul 1981.

Comentarii Facebook


Știri recente