Ziua Mondială a Radioului, cel mai utilizat mijloc de comunicare

Ziua Mondială a Radioului este celebrată anual în data de 13 februarie. Sărbătoarea a fost instituită în 2011 de statele membre UNESCO şi adoptată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 2012.

Ziua mondială a radioului a fost proclamată în 3 noiembrie 2011, în cadrul celei de-a 36-a Conferinţe generale a UNESCO.

Radioul este şi în prezent instrumentul de informare pentru cei mai mulți oameni şi cu cel mai scurt timp de propagare.

Ziua mondială a radioului este marcată şi pentru a promova cooperarea internaţională între radiodifuzori, dar şi pentru a încuraja accesul la informaţie prin intermediul posturilor de radio de pe întreg globul.

UNESCO a anunțat că tema celei de a douăsprezecea aniversări a Zilei Internaționale a Radioului este „Radio și Pace”.

Radio Trinitas

De aproape 25 de ani, Radio Trinitas vine zilnic cu programe pe frecvența sufletului tău: slujbe religioase și emisiuni duhovnicești, programe de folclor românesc, știri și dezbateri despre probleme actuale ale vieții spirituale, sociale și culturale.

Postul a fost înfiinţat în anul 1996, la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

Radio Trinitas emite pe 55 frecvenţe terestre, acoperind peste 85% din teritoriul României, la care se adaugă o frecvenţă via satelit pentru Europa: Satelit EUTELSAT 16A. Radio Trinitas poate fi ascultat și prin intermediul aplicației pentru dispozitive iOS. Emisiunile sunt realizate în studioul central de la Bucureşti şi în studiourile locale de la Iaşi, Sibiu şi Craiova.

Alte posturi de radio ortodoxe

Unele Eparhii din Biserica Ortodoxă Română și-au deschis posturi proprii de radio prin care transmit slujbele oficiate zilnic, buletine de știri și diferite emisiuni cu caracter religios și cultural.

Posturile de radio ortodoxe transmit pe frecvență radio și online. Radio Renașterea, Radio Reîntregirea, Radio Dobrogea transmit în ambele moduri, iar Radio Doxologia transmite doar online.

Foto credit: Pexels.com

Comentarii Facebook


Știri recente