Ziua mondială a primului ajutor

La iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie (FICR), Ziua mondială a primului ajutor este celebrată anual în a doua sâmbătă din luna septembrie.

Ziua, care anul acesta este sărbătorită în 12 septembrie, a fost instituită pentru a atrage atenţia asupra importanţei cunoaşterii regulilor de acordare a primului ajutor în acţiunile de salvare a persoanelor aflate în pericol.

Primul ajutor de bază este doar un ajutor temporar acordat în caz de urgență pentru salvarea vieții, prevenirea unor complicații ulterioare și ameliorarea suferințelor, până în momentul în care un serviciu medical adecvat poate să intervină.

„În fiecare an, peste 100 de societăţi naţionale de Cruce Roşie/Semilună Roşie organizează evenimente, competiţii şi ceremonii pentru a conştientiza, în rândul opiniei publice, importanţa acordării primului ajutor”.

„FICR consideră că primul ajutor trebuie să fie accesibil tuturor, inclusiv celor mai vulnerabili, şi ar trebui să fie, de asemenea, o parte integrantă a unei abordări mai largi pentru dezvoltare”, potrivit Agerpres.

Tema din 2020 este „Primul Ajutor este important și în timpul pandemiei”.

Societățile Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie sunt cei mai importanți furnizori de servicii de prim ajutor în aproape toate țările din lume.

În fiecare an, oameni obișnuiți și voluntari, participă la acțiunile de mobilizare pentru acordarea asistenței primare în situații de criză, organizate de Crucea Roșie Română.

Citeşte şi: Iulian Bobîrnea, vicepreședinte tineret Crucea Roșie Română: Voluntariatul, mod de viață pe care îl recomand tuturor

Foto credit: Facebook / Crucea Rosie Romana


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente